Schilderen van deuren

Deuren dienen binnen 2 weken na levering volledig afgehangen en behandeld te worden. Veel deuren zijn al voorbehandeld met een grondlak. Deze hoeft u alleen licht op te schuren en af te lakken in de gewenste eindkleur met een terpentine houdende verf of kwalitatieve verf op waterbasis.

Afwerking en verfadvies deuren

Onbehandelde deuren behandelt u twee keer met transparante beits of witte of gekleurde grondverf. Om een goed resultaat te behalen lakt u de deur 3 tot 4 keer. Tussen de behandelingen door de deur licht opschuren. Als preventie voor het intrekken/absorberen van vocht – voorziet u alle gaten en sleuven voor sloten, brievenplaten, scharnieren, glassponningen e.d. van een extra beschermende grondlaag – bescherm de onder- en bovenkant van de deur door een extra laag afsluitende verf of gelijkwaardig product – op de plaats van de aansluiting tussen paneel en stijl, dorpelverbindingen, weldorpels en glas altijd afkitten (hout met overschilderbare acrylaat kit en glas met een beglazing kit), beide zijden van de deur Controle en onderhoud Controleer jaarlijks de afwerklaag van de deur en het eventuele beglazingssysteem. Breng verf aan waar nodig.

Buitendeuren en zonlicht

Bij buitendeuren die regelmatig en langdurig blootgesteld worden aan zonlicht, adviseren wij de deur af te werken met een licht reflecterende kleur. Een deur mag nooit onvoldoende behandeld en onbeglaasd aan weersinvloeden worden blootgesteld..