Rozut

Van oorsprong is Rozut een ambachtelijke houtverwerker. In de loop der jaren heeft Rozut zich gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van binnendeuren, buitendeuren en trappen. Hierbij staat vakmanschap en kwaliteit centraal.
Ruim 100-jaar geleden begon dhr. Roordink met het maken van kruiwagens. Verschillende generaties Roordink hebben op diverse locaties in Baak en Zutphen de basis gelegd voor de huidige moderne fabriek.

Kwaliteit

Kwaliteit speelt vooral een grote rol bij de buitendeuren. Een buitendeur staat immers bloot aan de verschillende weersinvloeden en temperatuurverschillen.

Merbau, de beste houtsoort

Rozut gebruikt daarom voor haar buitendeuren alleen de beste houtsoort, namelijk ‘Merbau’. Dit hout is, mits goed behandeld, bestendig tegen alle weerinvloeden en temperatuurverschillen die in ons land voorkomen.

Dit hardhout is afkomstig van speciale plantages in Indonesië. Deze plantages zorgen voor constante herbebossing en dus een evenwicht wat betreft de begroeiing en aanplant van de bomen.

Door verschillende technologische ontwikkelingen zijn er tevens gemodificeerde houtsoorten zoals Accoya of Finti te gebruiken voor buitendeuren.

Bewerking

Het hout wordt eerst langdurig gedroogd volgens een gereguleerd proces. Voordat de deur wordt gemonteerd, worden alle blinde delen twee keer behandeld. Vervolgens wordt de deur eventueel voorzien van extra’s, zoals scharnierkommen, slotgaten, meerpuntssluitingen, grendelboringen en een brievenbus-sleuf. De deur wordt tweemaal voorbehandeld. Ten slotte wordt de deur bij de klant afgeleverd of op wens afgehangen door onze buitendienst. Wij leveren een deur eventueel met glas en hang- en sluitwerk.Tijdens dit hele proces wordt de kwaliteit nauwgezet gecontroleerd, zodat Rozut iedere buitendeur voor 8 jaar kan garanderen.

Buitendienst

Bij het leveren van een compleet product hoort natuurlijk ook het plaatsen en afhangen. Onze buitendienst heeft een ruime ervaring in het plaatsen van trappen en afhangen van deuren.