Rozut

Van oorsprong is Rozut een ambachtelijke houtverwerker. Ruim 110 jaar geleden begon de heer Roordink met het maken van kruiwagens. Verschillende generaties Roordink hebben op diverse locaties in Baak en Zutphen de basis gelegd voor de huidige moderne fabriek aan de Marsweg 117 in Zutphen.

In de loop der jaren heeft Rozut zich gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van binnendeuren, buitendeuren, trappen en kozijnen. Hierbij staan vakmanschap en kwaliteit centraal.

Kwaliteit

Kwaliteit speelt een belangrijke rol tijdens de productie van onze kozijnen, deuren en trappen. Deze producten zijn gebruiksvoorwerpen en zijn dus aan slijtage onderhevig. De basis is dan ook erg belangrijk. De houtsoorten die gebruikt worden zijn dan ook van goede kwaliteit en zijn FSC-gekeurd.

Merbau en Multiplex

Rozut gebruikt voor haar voordeuren alleen de beste houtsoorten. Merbau is hardhout dat, mits goed behandeld, bestendig is tegen alle weersinvloeden en  temperatuurverschillen die in ons land voorkomen. Merbau is afkomstig van speciale plantages in Indonesië. Deze plantages zorgen voor constante herbebossing en dus een evenwicht wat betreft de begroeiing en aanplant van de bomen.

Naast Merbau is een deur van Multiplex enorm in ontwikkeling. Jaarlijks worden er nieuwe modellen van dit materiaal ontwikkeld en ook de kwaliteit wordt steeds beter. Heeft u een deur nodig die aan de weerkant komt te hangen en dus veel met zon en regen te maken krijgt, dan adviseren wij u Multiplex voor uw voordeur. Doordat er in het hout twee stalen platen zijn verwerkt, wordt kromtrekken van het materiaal tegengegaan.

Bewerking

Het hout wordt eerst langdurig gedroogd volgens een gereguleerd proces. Voordat de deur wordt gemonteerd, worden alle blinde delen twee keer behandeld met grondverf. Vervolgens wordt de deur eventueel voorzien van extra’s, zoals scharnierkommen, slotgaten, meerpuntssluitingen, grendelboringen en/of een brievenbus-sleuf. De deur wordt driemaal voorbehandeld. Ten slotte wordt de deur bij de klant afgeleverd of op wens afgehangen door onze buitendienst. De deur kan ook afgeleverd worden inclusief glas, hang- en sluitwerk. Tijdens het gehele proces wordt de kwaliteit nauwgezet gecontroleerd, zodat ROZUT, iedere buitendeur, een garantie geeft van 8 jaar.

Buitendienst

De buitendienst van Rozut plaatst uw kozijn, deur of trap vakkundig. De basis hiervoor wordt al gelegd bij het digitaal inmeten van uw deur. Het is daarom niet nodig om de deur bij u thuis nog veel te bewerken. Als de deur hangt, het glas geplaatst en gekit is en het deurbeslag erop zit, kan de schilder aan de slag.

Uw woning is een mooie uitstraling rijker.

De trap wordt met een digitale meter ingemeten en ook dit wordt vakkundig gedaan.

Zoals gezegd, de basis is het belangrijkste, voordat de deur of trap geproduceerd wordt.